Inschrijvingen

Vanaf de leeftijd van 5 jaar kan U uw kind inschrijven voor initiatielessen.
Opgelet: dit geldt voor kinderen die niet kunnen zwemmen.
Kinderen die reeds een bepaalde zwemstijl beheersen kunnen zich ook bij onze zwemclub aansluiten. Zij worden onderworpen aan een test. Aan de hand van deze test wordt zij/hij ingedeeld in niveaugroepen. Zij komen op een wachtlijst te staan en u wordt gecontacteerd wanneer er een plaats vrij komt.

Kinderen kunnen dit zwemjaar niet meer beginnen met zwemlessen wegens een lange wachtlijst.

Kinderen jonger dan 5 jaar kunnen ook niet op een wachtlijst geplaatst worden!

Inschrijven

* Verplichte velden

Naam:*
Geslacht:*
Geboortedatum: (min. 5 jaar oud)*
Kan reeds zwemmen?*
Adres:*
Telefoonnummer: *
-
E-mail:*
Opmerkingen:
Momenteel minimaal 5 jaar en een nieuw lid van de zwemclub.*

24 gedachten over “Inschrijvingen”

 1. Is de initiatie in kleine groep, grote groep of kan dit individueel? Mijn zoon is 5 jaar en kan nog niet zwemmen.Is de initiatie ook op zaterdag?

  1. Estel,

   Indien je zoon nog niet kan zwemmen kan je best inschrijven op de wachtlijst met bovenstaand formulier. Vanaf er plaats is in 1 van de 2 startgroepjes (1A en 1B) krijg je een bericht met de startdatum. Elke week zijn er 2 lessen gepland waarvan 1 op zaterdag (voor alle groepen) en 1 op maandag (voor de eerste 4 groepen).

   Individueel initiatie geven doen we niet bij de zwemclub.

   mvg,

   Dino Vandebroek

 2. Beste, onze zoon Viktor is 9 en zou willen aansluiten in jullie zwemclub, hij heeft waterpolo gedaan gedurende 2 jaren. Wanneer mag hij komen testzwemmen om te kijken in welke groep hij zal thuishoren bij jullie? Alvast veel dank

  1. Beste,

   Dit kan elke zaterdag om 10u en elke woensdag om 16u. Hiervoor moet niet ingeschreven worden, maar jullie moeten naar de bovenvermelde kleedkamers gaan (in de tekst op deze pagina). Wanneer Karine dan de kinderen komt halen om te gaan zwemmen kan dit aan haar gemeld worden dat het is om te testen. Gelieve minstens 5 minuten voor het aangegeven uur zwemklaar te zijn.

   mvg,

   Dino Vandebroek

 3. Beste,
  Kan ik mijn zoon nu al laten testen om te weten in welke groep hij terecht komt en mag hij dan ook in september pas starten zodat ik zijn andere hobby’s aan de zwemuren kan aanpassen?
  mvg
  Marc

  1. Beste,

   als je zoon meer dan 5 jaar is kan hij inderdaad al getest worden op de momenten die bovenstaand vermeld zijn.

   mvg,

   Dino

  1. Leen,

   tijdens de zomer zijn er geen zwemlessen en dus ook geen testen.

   mvg,

   Dino Vandebroek

 4. Ik ben 17 jaar,en in bezit van de meeste zwembrevetten. Is het mogelijk om nog aan te sluiten bij de zwemclub?

  Mvg

  Maria-Laura Van Gool

  1. Marie-Laura,

   het is zeker mogelijk om op die leeftijd aan te sluiten bij de zwemclub. Je kan best eens getest worden op de momenten die aangegeven staan op deze pagina. Afhankelijk welke slagen je kan en hoe goed je die kan, kan dan een groep aangewezen worden. Je kan best wel via de individuele kleedkamers gaan op die moment.

 5. Hallo,

  Mijn zoontje is er 5 (wordt 6 in november) en kan nog niet zwemmen. Als ik juist kijk, zou hij les krijgen op maandag en op zaterdag. De weekends zijn wij echter amper nooit vrij, is dat een bezwaar om zwemles bij jullie te volgen?
  Indien dit geen bezwaar is, kan ik bij inschrijving kiezen om hoe laat hij komt zwemmen (ik vrees dat wij te laat gaan zijn voor het eerste lesuur)?
  Bedankt voor uw antwoord.

  mvg, Veerle

  1. Veerle,

   Het is geen bezwaar indien je enkel 1 van de 2 trainingen kan komen, het is natuurlijk wel aan te raden om er 2 te volgen, maar het is niet verplicht. Je kan bij de inschrijving als opmerking vermelden welke groep je verkiest, dan kan daar inderdaad rekening mee gehouden worden. Natuurlijk wel naar gelang beschikbaarheid, dus het kan de wachttijd vergroten.

   mvg,

   Dino Vandebroek

 6. Hallo, ik heb 3 dochters en 2 daarvan zouden heel graag willen komen zwemmen. Mijn oudste dochter is bijna 10 en mijn middelste 6. Ze hebben onlangs hun brevet van 25m behaald. Ik vind persoonlijk dat ze het zwemmen nog niet tegoei beheersen. Mijn oudste dochter heeft een beperking. ADHD en autisme. Is dit een bezwaar voor jullie want soms is ze echt wel afgeleid? Als ze zouden komen zwemmen zou ik ze het liefst in dezelfde groep hebben,is dit mogelijk? De testen zijn die enkel op zaterdag?

  1. Cindy,

   In geval van ADHD en autisme is eigenlijk enkel een testles een mogelijkheid. Sommige kinderen kunnen perfect in een groep functioneren, anderen veel minder. Het hangt dus van kind tot kind af. Je mag in een lagere groep zwemmen dan deze waar je in geplaatst wordt, maar dat is natuurlijk nefast voor de ontwikkeling indien er veel verschil is in zwemniveau tussen de 2. Het kan dus, maar we raden het zeker niet aan. De testen zijn in principe enkel op zaterdag, maar je kan steeds een afwijking vragen bij Karine Claes (contactinfo zie lijst met zwembegeleiders en trainers)

   mvg,

   Dino

 7. Hallo, ik heb 2dochtertjes van 2,5j en 3j. Graag zou ik zwemlessen voor hen willen. Kunnen ze dit bij jullie krijgen? En wat is hiervoor de prijs en op welke dagen gaat dit dan eventueel door?
  Alvast bedankt
  Tina

  1. Tina,

   Onze zwemlessen starten pas vanaf de leeftijd van 5 jaar omdat wij niet het gevoel hebben dat we op jongere leeftijd met een degelijke progressiemarge zwemlessen kunnen geven. Privelessen zijn steeds een mogelijkheid, maar dit loopt niet via ons.

   mvg,

   Dino

 8. Beste,
  Mijn dochters zouden graag zwemlessen komen volgen. Ze kunnen beiden al zwemmen. Wanneer kunnen zij getest worden ?
  Groetjes,
  Wendy

 9. Beste,

  Mijn dochter van 5 wil graag aansluiten bij de zwemclub en kan al behoorlijke zwemmen (schoolslag 100 m). Ik heb begrepen dat kinderen die al kunnen zwemmen voorlopig niet ingeschreven kunnen worden, maar kan ik haar al op een wachtlijst zetten?

 10. Beste,
  mijn dochter heeft privézwemles gehad en kan al (met t hoofd net boven) schoolslag zwemmen. Armen zijn nog niet altijd perfect.
  Zou zij dan eventueel wel kunnen starten in groep 2 ?

  mvg
  sylvia

  1. Uw dochter voldoet niet aan de bovenstaande criteria en kan bijgevolg niet ingeschreven worden bij onze zwemclub.

 11. Mijn zoontje van 5 jaar kan nog niet zwemmen. Ik zou hem graag volgend schooljaar zwemles laten volgen. Hoe lang is jullie wachtlijst? Kan deze een jaar duren? Hoe lang gaat de wachtlijst gesloten zijn?

  mvg

  1. De wachtlijst zal nog minimaal tot aan de kerstvakantie gesloten zijn. Dit wordt daarna geëvalueerd door ons.
   Degenen die hier dan inschrijven kunnen waarschijnlijk pas na de renovatiewerken starten. De datum staat momenteel op januari 2018.

Reacties zijn gesloten.